Änge Raceway & RC Park

25 augusti 2006

Början - Området

I dag har jag skapat en egen blog som gör det enkelt att följa utvecklingen av Sveg's RC Klubb sin RC anläggning.

Vi har arrenderat ett område som i Sveg kallas Änge. I fall någon är nyfiken och vill titta kommer det att finnas en länk på högersidan som visar en karta och en vägbeskrivning.

Området såg så här ut när vi började, det enda vi gjort är att sladda området:



















Det vi har planerat för området är detta:




På ritningen kan man se området i sig och de olika anläggningar vi har planerat in.
Till vänster i ritningen syns en landingsbana för modellflygplan samt pilotrutan och depån för modellflygarna. Området i sig har rätt höga träd runt i kring, men mindre flygplan som till exempel parkflyers och upp emot det som kallas 40-storlek el- och metanol plan kan med lätthet lyfta och landa.

Högre övre delen av bilden visar en kombinerad 1/8 och 1/10 Off-Road bana för buggybilar. Banan kommer att hålla nationell och internationell standard gällande bredd och längd. Det vill säga att start- och målrakan kommer att vara 4 meter bred och övriga delar av banan kommer att vara 3-4 meter bred. Den innehåller en teknisk del, olika hinder så som enkelt och dubbelt dubbelhopp, platåhopp, höghastighetshopp samt olika doseringar. Allt för att göra den varierat och för att den skall passa bra till alla nivåer av förare.
Underlaget är inte riktigt klart än. Vi har fått tips om att blå-lera är det absolut bästa underlag man kan ha. Därnest grå-lera och sedan andra underlag som har en bindande sammansättning. Dessa material är svåra att uppdriva i inlandet där vi faktiskt håller till, så att tips är fortfarande väldigt välkomna.

Nedanför stora buggy-banan ses den lilla banan. Denna är till för alla som vill prova på att åka på bana samt att vi kör småskala bilar/truckar osv. på denna. Jättekul bana som redan är klar.

Längst ner till höger syns vår lilla klubbstuga. Vi har fått en barack som vi skall renovera. Brädklädsel, tak med nock, glasfiberväv på väggarna inne, nytt fint golv osv.

Trots en mycket stram budget hoppas vi, och kommer att jobba stenhårt för, att vi skall få till en RC anläggning som alla i området kan använda och som kommer att vara flitigt besökt.

Jag kommer att försöka uppdatera denna byggbloggen dels med vad som hänt men även med meddelanden till medlemmar med tidpunkter för när vi skall göra olika saker på anläggningen, och vad man ev. behöver ta med sig av egen utrustning (kratta, hammare osv)

Det är mycket jobb vi skall lägga ner för att få till detta projekt så alla som har tid är välkomna ner för att ta i ett tag!