Änge Raceway & RC Park

27 augusti 2006

Jobb under veckan som kommer

Det som skall göras veckan som kommer är:

1. Fortsätta krattningen så vi kommer runt hela banan
Syftet med krattningen är primärt att få bort alla stenar. ALLA stenar större än 5mm ungefär. Sedan krattar vi så klart även för att få en så plan och slät yta som möjligt.
Alla som har möjlighet kan hjälpa till med krattningen när som helst under veckan på vilka tider som helst. Verktyget man tar med sig är en enkel gräskratta som de flesta har hemma.

2. Köra bort massan som krattas i hop
Flytta massan som blir liggande i mitten till områden utanför själva banslingan. Sedan krattar man igen där strängen med massan har varit och skyfflar med det också. Detta kan också göras till vilka tider som helst och alla kan hjälpa till. Det finns en skottkärra uppställt bakom klubbstugan så att en enkel skyffel är vad man behöver ta med sig.

3. "Paddning" av hela banslingan
Vi får låna en ca. 600 kilo tung vibra maskin som vi skall packa ihop hela banslingan med. När vi blir klara med punkt 1 och 2 så kör vi padda så mycket vi bara orkar och kan. Till detta behöver vi också hjälp. Där vi har paddat måste vi gå över med krattan och jämna till ifall resultatet inte är riktigt slätt. Sedan repeterar vi proceduren tills resultatet är riktigt bra.

4. Röjning av allt sly runt själva grusplan
Det skall röjas ändå ut till skogen och vem som helst kan göra detta. Det som dock behövs är något motoriserat verktyg att röja med, det är skaplig diameter på en del av slyet. Dessutom fins det en del små trän som skall ner också. En röjsåg med klinga är riktigt bra, men en motorsåg och en grästrimmer är också bra grejer. Detta kan göras när som helst under veckan. Kommande lördag får vi hjälp av lastbil för att köra bort och slänga allt sly och även då behövs det hjälp för att lasta. Återkommer med tidpunkt för detta.


Så kom ner och hjälp till de timmar du kan, det kommer att finnas folk där nere stora delar av veckan, dag som kväll och skulle ingen vara där nere just när du kikar ner och vill jobba så vet ni precis vad som skall göras när ni läst hit ner :-)

Jag kommer att uppdatera bloggen under veckan så ni kan läsa vad som hänt.