Änge Raceway & RC Park

02 september 2006

Lördagens insatser

Lägesrapport lördag kväll.
Helgen började helt suveränt. Vi hade äntligen rejäla maskiner på gång! Traktor och grävare. Nu visar det sig att traktorn inte kan komma den här helgen och grävarn har inte heller dykt upp än. När det blir så där så kan man tröttna eller hur? Nej tröttna kan man inte, då gäller det att böja nacken och gå på med full kraft! Inte ger vi upp inte! Och det kommer flera dagar som tur är.

Lördagen slutade till och med med goda nyheter. Under veckan som kommer får vi ett par lastbilslass med massa åt banan. Fraktfritt och till ett pris vi inte kunde säga nej till. Ränta och avbetalningsfritt över en massans livstid. Ja eller gratis då som vissa kallar det :-) Det blir fantastiskt bra och vi kan spara övriga området från att se ut som en sandgruva. Tack till Ola för trolleriet med massan!! Hoppas förresten du frisknar till ordentligt snart! Vi behöver dig på bena!


Peter spenderade lördagen i stort sett inuti baracken. Och vad gjorde han där? Jo som ni ser på bilden så läste han bruxar :-) Nääh han jobbade som f** själv hela dagen. Han tätade taket, lade "gukka" på golvet och även golvläggningen påbörjade han! Och det ser riktigt riktigt bra ut det han fått till. Skulle inte tro han gjorde annat än renoveringar den mannen. Splendid Peter! På tal om golvet, lite trixning kommer det att bli för att matcha ihop golvbitarna eftersom vi har fått laminatgolv av lite olika märken. "Men det skall gå", sade Peter, "jag får det att gå ihop!" Precis så där skall det låta, positivt tänkande tycker vi om! I stort sätt så har Peter hållit på själv med stugan i dag, men under en liten period så fick han hjälp av en skapelse som såg lite skum ut. Här vid sidan ser ni vad jag menar :-)
Skämt åsido Micke, din hjälp i dag tackar vi för, den är guld värd.

Så vad fick vi gjort vi som höll på med banan då? Jo så här gick dagen till. Det började med att jag och Micke letade, kapade och svetsade (jag svetsade och det gick inte bra, på min dialekt kallas resultatet "hönskit" :-)) en massa stålpinnar som vi skulle avända för att sätta fast banmarkeringen.
stället för att slå ner armeringsjärn antingen som en omvänd U över rören eller som en etta (1) genom rören så kom Micke på att raka rör är best! Raka rör påsvetsad en bricka på toppen blir perfekt tänkte vi så det var sådana vi gjorde.

Efter det så gjorde vi som jag tänkt på varenda kväll hela veckan... Vi tog bort alla markeringar på start- målrakan och körde som tokar med sladden en timme eller så. Det fanns nemligen en massa tuvar kvar på långrakan och det vill vi inte veta av! Efter sladdningen som så klart lämnade skitmycket sten och lösmassa så var det bara att gå på med krattan igen. Till det jobbet fick jag hjälp av Marcus, som dessutom har varit muchos brilliantos i dag och även kört Fröken megapadda så hela pojken skakade. Nedan ser ni en bild på honom i full aktivitet.



Efter krattning, skottning, bortkörning av sten/lösmassa och slutligen paddning av rakan så började vi att sätta ner banmarkeringarna. Att slå ner 30-40cm långa stålpinnar med hammare kan jag lova er att man blir trött i händerna av. Och Peter, ja jag skall hälsa han nästa gång jag träffer... han ;-) Ja i alla fall när man inte precis är nån snickare och inte gör annat på dagarna :-) Pinnarna är i alla fall nere nu och vi behöver ungefär 30 till för att få fast de markeringar vi har.


Vi fick också en gåva på plats under dagen. Rätt vad det var så kom en lastbil från ett budfirma som budar paket med buss... Och lastbilen var lastad med... Ja just det, med pall! Tack farfar till Simon som trollade fram ett helt gäng pallar åt oss. Nu har vi material att bygga platformhopp, eller Table Top's av. Lägg sedan till några gjutna ringar och en hel massa massa som vi sedan formar och täcker med nålfilt och du får en hel jädrans massa skoj! Att flyga över våra hopp kommer att vara riktigt sevärdigt! Att lära sig kontrollera bilen i luften blir ett måste, den skall nemligen vara i luften drygt 5 meter på ena hoppet! Det skall bli fantastiskt att se första bilen ta jungfruhoppet! Skall försöka ta lite mera bilder på banan i morgon så ni kan se hur det börjar ta form.

I morgon kommer en ny dag med nya utmaningar och nya möjligheter. Klubbmedlemmar och alla andra som vill hjälpa till att bygga anläggningen är så klart varmt välkomna ner till Änge.

PS, glöm inte att man faktiskt kan skriva kommentarer i en blog :-) Alla synpunkter, tips, kommentarer osv välkomnas! Hör av er!

-Over & Out för i kväll