Änge Raceway & RC Park

03 september 2006

Söndag blev klubbstugans dag

I dag har det varit en skit(ig) dag.
Först av allt var vädret så här:









Det vi fick gjort på stora banan i dag var inte mycket alls. Dels på grund av vädret och dels på grund av att undertecknade fick åka byn runt flera gånger och hämta/leta/göra/låna grejer :-)
Vi fick dock gjort lite granna ändå. Till exempel så packade vi hela långrakan en gång till och även några områden till. Sedan avslutade vi dagen med lite banarbete också, vi satte ner de sista banmarkeringarna vi hade. Ja ni läste helt rätt, de sista vi hade!
Vi behöver mera banmarkeringar, som det ser ut nu så behöver vi hur mycket som helst till. Ifall någon läser detta och antingen redan vet av, eller möjligtvis kan ha kontakter som kan veta av slang, så hör för guds skuld av er! Lägg gärna en kommentar till denna post i så fall, eller ring någon av oss!


Som ni ser i överskriften så har vi faktiskt fått gjort en hel del med baracken, eller med klubbstugan som vi nu mera faktiskt kan börja kalla den. Den börjar nemligen ta form och likna på en stuga, åtminstone på insidan. Till stor del kan vi tacka Peter Renoveraren för det. Han har jobbat som han hade själva fan efter sig under hela helgen och nu i kväll när han äntligen kom ut ur stugan så såg han ut som på bilden brevid :-)

Det vi har åstakommit på stugan den här veckan är ungefär det jag tror Peter från början planerade på två. Det som är undanstökat hittills är:

  • Väggarna är tvättade
  • Golvet är "gukkat"
  • Foam är lagd
  • Nya golvet är lagd
  • Skyddsplast är utlagd över nya golvet
  • Väggarna är slipade
  • Taket är täckt med presänning

Och till 98% är det Peter som har gjort allting! Du är enorm Peter, jag hoppas vi kan tända lite flera eldsjälar framöver, din insats borde vara inspiration åt de flesta :-) Vi böjer oss i dammet efter väggslipningen och säger ett stort tack så här långt!

Det som skall göras med stugan nu närmast är tvätta av väggarna efter slipningen (görs lättast med en fuktig svamp) och sedan skall väven limmas på plats och målas. Det finns alltså att göra även under veckan som kommer för den som kan och har möjlighet. Klubben är tacksam för varenda timme som kan avvaras till renoveringen och byggnationen av Änge.

Til slut måste jag få tacka en gubbe till för insatsen under veckan och helgen som gått. Ett till arbetsjärn ungefär av samma kaliber som Peter. Han jag tänker på heter Leif och trots att han jobbat i princip dag och natt hela veckan och delar av helgen med så har han ställt upp på Änge och fått gjort mer än de flesta av oss andra både lördag och söndag. Tack Leif, du är också Guld värd för oss alla!!

Så inför den nya veckan korsar vi fingrarna och hoppas på bättre väder, mera maskiner, mera banmarkeringar, mera massa, många fundament till banhindren och fortfarande god arbetsinsats från våra medlemmar. Och det skulle inte förvåna mig om vi endast har detaljer kvar invändigt på stugan när det börjar närma sig nästa helg!

Tack för den här helgen till alla som hjälpte till. Vi ses på Änge till veckan! :-)

2 Comments:

  • Ser onekligen ut som en mycket trevlig bana, jag har inga speciella komentarer utom att säga..vilket jobb ni lägger ner!.Tror jag får ta o besöka er till nästa sommar då den spenderas som alltid i Älvdalen.

    Ha det gött o lycka till!

    /Thomas

    By Blogger TpParts RcXtreme, at 06:22  

  • Thomas, tack för det och välkommen skall du vara!!

    By Anonymous Anonym, at 07:32  

Skicka en kommentar

<< Home