Änge Raceway & RC Park

26 september 2006

Projektet tar jättekliv framåt!

När man jobbar på projekt som dessa många många timmar under en hel helg är det klart att det uppstår vissa mänskliga behov... Vet inte om det var rätt av oss, men vi kunde inte låta bli att knäppa följande kort på vår ordförande när han släppte på trycket så att säga :-)

Men nu har ytterligare en helg passerat, och arbetsinsatsen under (kanske) sommarens sista varma dagar var rätt så bra. Vi fick utfört mera än det jag trodde åtminstone. Det vi fick gjort under helgen var detta:
  • Monstertoppen färdigställdes (sidorna förstärktes, toppen planerades och hela hoppet packades. Nu är kicken i uppfarten enligt bilden nedan vilket är kick så det räcker för att hoppa över hela härligheten och få låååååååång så kallad air- eller hang time:
  • Vinkelplatformen fylldes med massa och packades. Sedan fylldes mera massor på och hela platformen planerades så att vi fick fram den rätta lutningen. Slutligen packades den igen. Det kvarstår lite finputs och även lite arbete runt platformen.

  • Högfartshoppet färdigställdes. Allting klart.

  • De två dubbelkombinationerna fick vi efter att ha diskuterat en hel del ändra lite på, men när vi väl enades så gjordes ett kanonjobb även på dessa. Nu mera är det alltså kombination av en dubbel plus en enkel. Det är inte färdigställt till 100% än, det som kvarstår är att packa och att få fram den slutgiltiga formen på uppfart och landningsområden. Finputs även där alltså :-) Så här ser denna kombination ut nu sett från bortra delen av banan:
  • Vi gjorde en vall efter stora platformhoppet för att säkra upp området runt (åskådarplats). När vissa i klubben satsar järnet för att hoppa, kan det vara bra att ha lite skydd för omgivningen :-) Vallen skall även den finputsas till lite på utsidan så det hela ser snyggt ut. Här kommer en bild på monstertoppen, högfartshoppet och en del av vinkelplatformen, allting badar i den underbara sensommarsolen vi fick glädjen av att uppleva under hela helgen:
  • Första dubbelhoppet fick en omgång massa (lera) så att det förhoppningsvis skall behålla formen lite bättre fram till det att vi får på en matta som täcker hela hoppet.

  • En hel del banmarkeringar sattes tillbaka och fästes permanent. Vi fyllde även massa, planerade och lade ut gräsfrö på ytterligare delar av områden inuti banan mellan slingorna.
Slutligen vill jag visa er ett par översiktsbilder som togs under söndagen:

Som ni ser så börjar det verkligen likna en miniracingbana nu, eller vad tycker ni? Era kommentarer, förslag och synpunkter är som vanligt välkomna!

Till alla som var nera på Änge under helgen, tack för er suveräna insats!! Hoppas vi ses nästa gång!

1 Comments:

  • Jaa kan inte säga annat än att jag är imponerad av ert arbete

    By Anonymous Anonym, at 20:37  

Skicka en kommentar

<< Home