Änge Raceway & RC Park

09 september 2006

Vad har hänt?

Nu har det gått några dagar sedan sista inlägg... "Har Svegs-grabbarna gett upp?" Eller "Har vädret varit för dåligt?" Eller har gänget helt enkelt varit för upptagna med arbete på området så att det inte har funnits tid över eller ork för den delen till att uppdatera bloggen? Det sista är rätt :-) Vi har jobbat stenhårt, framförallt så har Peter, Leffe, Jonas och Maria jobbat som gudar nu under några dagar.

Men först, jag lovade en bild på nyvävda väggar i stugan och så här såg det ut efter Peters insats med vävrullen, limmet och tapetkniven:



Utöver vävningen är följande blivit klart nu sedan sista inlägg, eller så fullföljs det nu under helgen:

  • Färg hämtad
  • Virke hämtat (men bara ett lass virke! Eller hur Jonas och Leffe :-))
  • Gula banmarkeringar hämtad
  • Skylt-text till varningsskylt är skapat och utskrivet
  • Insidan av stugan maskerad för målning
  • Målning av hela stugans insida i två färger
  • Regelverk påslaget på utsidan stugan
  • Kamin hämtad (måste ju ha värme till vintern!)
  • Påbörjad tillverkning av takstolar
  • Röjning och planering av området bakom banans långraka med grävare
  • Banan paddad och paddad och paddad igen
  • Ena hoppets ramverk färdigställt
Jag sade förut att insatsen varit enorm. För att utdjupa det lite grundligare så kan jag nämna att bland klubbens medlemmar så fins det personer som inte har så många arbetstimmar att lägga ner i själva utvecklandet av området. Detta av olika anledningar så klart, men det som är så otroligt är då att istället så trixas det med saker som också behöver trixas med. Till exempel så har Ola fixat gratis färg åt insidan stugan. Tack Ola, helt lysande trollat! Sedan har Jan varit ner med sin grävmaskin och ställt den till förfogande eftersom hans egna timmar inte sträcker till. Tack Jan det är en ovärderlig insats att vi får låna maskinen! Sedan har vi vissa som jobbar stenhårt OCH fixar saker, till exempel så trollade Peter fram en kamin som vi skall använda i stugan för att hålla den värm nu under vintern. Fantastiskt jobbat!!

Grävaren vi äntligen fått på plats nu måste vi visa fram, och den ser så här ut:


Och det tog ungefär 0 minuter så var stugchefen Peter och även hans familj! i full gång med arbetet. Peter tog en timeout från insatsen med stugan, hoppade in i grävaren och körde järnet. Han har kört maskinen flera dagar nu redan. Här är Peter i grävaren:


Peter har röjt sly och planerat området bakom långrakan. Dels för att göra plats för en pit lane, depå och körställning men också för att försöka göra en liten lutning som leder bort eventuellt ytvatten till diket som ligger i utkanten av området. Här är en bild på lite av det jobb som Peter redan lagt ned på detta (området var heltäckt av småbuskar och sly innan):


Och även efter den här bilden togs i går så har det hänt en hel del mera även under dagen i dag. Ramverket till platformhoppet är klart och så här ser det ut nu:


Riktigt häftigt skall det bli när vi fyllt det med massa! Banmarkeringen är ditskruvat provisoriskt så länge, det skall även dit en nålfiltsmatta över massan innan markeringen fastsätts slutgiltigt.

När vi nu är inne på banan så kommer nästa bild i barnarbetarserien som började med Simon Golvläggarn :-). Här nedan ser ni paddarn Marte i fullt arbete, lägg även märke till minen i hennes ansikte (klicka på bilden för full storlek). Visst kan man få barn att jobba med ett leende på läpparna :-))



Slutligen kommer en bild som visar hur banan börjar ta form. I bakgrunden syns teamet som jobbat ihärdigt med klubbstugan senaste dagarna.


Ni har gjort ett kanonjobb med stugan hittills!!

Jag kommer inte ha möjlighet att jobba på området, ej heller uppdatera bloggen på några dagar nu då jag måste åka utomlands i jobbet. Kommer hem igen tisdag kväll så på onsdag borde även jag vara tillbaka i matchen!!

Tills då är era kommentarer, synpunkter och inlägg välkomna. Klick länken precis under texten för att lägga in din kommentar. Länken jag tänker på är den som visar antalet "comments" till artikeln.

Z Ya!

4 Comments:

  • Jävlar vad ni jobbar hårt! Tycker att detta är coolt att ni fixar detta.

    Frågan är om jag måsste köpa bil nu med.

    Rock On!

    Wheeli

    By Anonymous Anonym, at 00:44  

  • Ujuj, det betyder att jag kommer sommaren 2007 o hälsar på...avståndet från Älvdalen e juh inte så enormt :)

    /Thomas P

    By Blogger TpParts RcXtreme, at 09:20  

  • det verkar bra det Thomas!! Du är hjärtligt välkommen!! koppas att vi kan ge lite motstånd!! ;-)

    /JOINAS

    By Anonymous Anonym, at 13:48  

  • Det låter bra det Thomas!! Jag hoppas att vi i klubben kan ge dig lite motstånd!! Du är hjärtligt välkommen!

    Jonas

    By Anonymous Anonym, at 13:58  

Skicka en kommentar

<< Home