Änge Raceway & RC Park

20 september 2006

Monstertoppen & mera dubbel

Först i dag måste jag visa er lite mera bilder på vår enorma tabletop med arbetsnamnet Monstertoppen. Här kommer två bilder på den varav det första illustrerar längden och det andra visar det som populärt kallas kicken, eller uppfarten. Här är bilderna:Att hoppa över hela är inget problem men vinkeln på hoppet från körställningen kommer att göra detta riktigt riktigt svårt att forsera på ett bra sätt. Det är i alla fall min gissning :-)
Som vanligt så tycker vi om att utöva vår hobby också, inte bara bygga, så under helgen kunde vi ju inte låta bli att testa monstret... Att hoppa över denna medan man själv står och kör bilen på backen bortanför landningssonen så bilen kommer emot en i luften är inge vidare smart fick jag erfara... Det sprutade plastbitar, sedan var det bara att beställa nya bärarmar till bilen... Tyvärr fins inga bilder på detta men kommande helg hoppas vi kunna filma lite "hang time" från monstertoppen. Istället så har vi däremot några bilder på testhoppning av dubbelhoppet i lördags. Första bilden visar en något försiktig Christer som gör ett första försök att klarera dubbelhoppet med sin Kyosho Twinforce.

Sedan laddade han rejält och tror du inte killen gjorde ett perfekt hopp och landade helt rätt på andra sidan (hur det gick i 180-graders kurvan precis efter landningen säger historien inget om :-)). så här såg det ut när Twinforce'n flög genom luften andra gången:

Slutligen en sista provhoppningsbild där jag får skapligt höjd med min BJ4WE:


Nää tillbaka till byggprojektet :-) Måndag kväll byggde vi ena stödväggen till första dubbelhoppet och som ni ser på bilden nedan är Svegsgänget laddat till tänderna och vi ger oss inte förän det är klart! Att jobba i helljuset från ett par bilar på tomgång går jättebra nu när det blir mörkt så tidigt på kvällarna :-)

Dagen efter, på tisdag, tog jag bilden nedan så ni skulle få se hur dubbelhoppet börjar ta form. Tisdagkväll påbörjades väggen på andra sidan. Lite småstrul och otur med maskiner... gjorde att vi fick avbryta innan den var klar. Men vi fortsätter så klart i kväll.

Under sist söndag så gjorde vi ytterligare en grej... Vi påbörjade ett högfartshopp:
uppfarten till detta kommer att bli rätt lång så att det skall gå att hoppa rejält men ändå inte kräva all världens tekniska förmåga för att landa på ett bra sätt. Tanken är att alla skall kunna hoppa långt på detta hoppet.

Det var allt för nu, men vi hörs ju nästa gång :-)