Änge Raceway & RC Park

25 april 2007

Uppstart 2007

Hej till alla som följer utvecklingen av Änge Raceway!

Nu har vintern äntligen släppt taget för i år (hoppas vi) och upptorkningen är i gång.

När snön försvann så fick vi beskåda hur kung vinter har raserat vår nästan färdigbygda bana...
Jag tänkte dela några bilder med er, men håll i er, det är rätt så tråkiga bilder.

Den första bilden är av det lilla dubbelhoppet:


Den andra bilden visar banbeläggningen innan lilla dubbelhoppet och efter platån:


Den sista bilden ni får se är slutet på långrakan (längst ifrån kameran) och några delar till. Som ni ser är det även här väldigt härjat efter vinterns snö, kyla och senare vatten:


Men som ni ser av titeln, det här är uppstarten för 2007 och det innebär som ni då förstår att här går vi på för fullt. Området skall så klart återställas där vi var innan snön.

Men vi, som så många andra RC-klubbar, har fått ett problem... Banan används av barn med cyklar... När banan inte torkat upp än så skapar även det djupa spår i underlaget. Vi måste därför skynda på ett arbete som kanske annars kommit i ett senare skede. Vi måste sätt upp en inhägning av banan! Samt att vi måste spärra infarten till området och skylta väl så att det inte finns någon tvekan om vem/vad banan/området är till för.

ALLA GODA IDEER TILL HUR VI KAN SKAPA EN INHÄNGNING ELLER ETT STAKET MED MINIMIHÖJD 90cm VÄLKOMNAS. Som förra året gäller att det inte får kosta... Åtminstone så lite som möjligt. Regelverket säger att åskådare skall skyddas mot bilarna på banan med en inhängning som är minst 90cm hög. Vi behöver er hjälp och goda ideer till hur vi kan få till detta.

Sedan så är en utbyggnad redan planerat... Det är så här att banan som den är nu planerades först och främst för att vara en 1/10 skala (el-drivet) Off-Road bana. Och den är en gedigen och på alla sätt perfekt sådan. Nu har vi under tiden vi utvecklat, som tur är, kommit på att även 1/8 skala (nitrometanoldrivet) bilar behöver trivas på banan för att vi skall täcka in behovet. Banan är nu 3-4,5 meter bred. Det flesta ställen är den 3,5 meter eller bredare. Kravet för en 1/8 banan är en minimumsbredd på 4 meter. Banan är sedan ungefär 205 meter lång nu och minimumslängd för 1/8 banor är 200 meter men den rekommenderade längden är 240-300 meter. Av det vi hittills sett från andra klubbar och banor i Sverige och även utomlands är en längd på 250-350 meter. Vi bygger ut vår bana nu på en gång så att det istället för att vara en liten och trång bana blir en gedigen och SK*TBRA :-) 1/8 Off-Road bana på en gång!
Ritning av utbyggnaden kommer att läggas upp här så snart den är klubbat och "digitaliserat".

Hoppas vi får se många av er på arbetsdagarna nu framöver. Tid och datum för insatserna lägger vi ut innan på klubbens hemsida http://www.svegsrcklubb.se.
Vi hoppas att vi så snart som möjligt har en färdig bananläggning att visa fram för hela Sveg (bland annat via tidningarna...). Genom att skapa publicitet runt ett Änge Raceway klar till användning skall vi locka fram alla bilar vi vet finns i Sveg, och även höja intresset för sporten vi bedriver.


Vi ses på Änge!!

1 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home