Änge Raceway & RC Park

16 september 2007

Äntligen är staketet på plats!!

Ja äntligen har vi genomfört en arbetshelg på Änge Raceway igen!! Det kändes riktigt gott lördag kväll att vi liksom kommit igång igen.
Vi hade några målsättningar för den här helgen:

  • Staketet skall fortsättas
  • Takpapp skall läggas på stugan
  • Bakväggen på stugan skall brädslås
  • Vi skall fortsätta bygga på förarställningen
För att börja med det första först. Staketet. Målsättningen var att fortsätta på det staket som Peter påbörjat. Detta var prioritet nummer ett, att stänga av området. Skall inte orda mera om det nu utan den som vill, kan titta lite bakåt i postningarna...
Här ser ni ett par bilder på staketbyggargänget i fullt driv:


Vissa staketbyggare poserar mer än gärna för fotografen eller hur Christer:

Sen en bild på Jonas och Jan som försöker rikta staket, rakt måste det ju vara. Nu vet jag inte riktigt vad Jonas gör med vattenpasset för som ni ser på bilden behövs inte det för att se att det inte är riktigt rakt just där just än :-)

För att kommentera staketbyggarnas insats under lördagen behövs egentligen inte mera än FANTASTISK INSATS gubbar!! Och lördag eftermiddag var staketet klart, färdigt, komplett. Perfekto!

Sen lyckades jag tyvärr inte ta nåt kort på det nylagda taket på klubbstugen men jag kan ju nämna åtminstone att jag och Leif gjorde klart taket också under lördagen. Att vi gjorde ett inte så snyggt misstag på slutet, pratar vi dock inte så högt om :-) Men när vi retat oss tillräckligt länge på det kanske vi till och med fixar det, borde inte ta oss mycket mera än tio minuter.
Här är ett lördagskort på Leif, snickaren i teamet:
Utan Leif hade vi inte varit där vi är vi dag, en strålande gubbe med ett underbart humör! Och när vi ändå är i farten så tål vi en actionbild till på supergubben Leif:
Utöver dessa saker, en gedigen grillad lunch grillat på nya eldstaden på klubbstugans veranda, så fanns det även tid att montera upp en klätterställning som vi fått. Det uppskattades direkt av ungarna:

På bilden är det "högt-och-lågt-överallt-snabbt-som-attans" Turbo Marte som hittat upp i ställningen. Nästa steg i "lekparken" kan vara en schysst rutschkana. Lyckas vi få loss en bättre begagnad sånn så har vi snart många timmars lek för ungar i alla åldrar :-)

Nästa punkt på helgens lista vår att brädslå bakväggen på stugan för att sedan kunna säga att vi är KLARA med stugan. Leif påbörjade arbetet lördag:

Och han slutförde det i dag söndag:
Jag försökte som bäst jag kunde att hålla tritt med honom medan han spikade, jag skulle nemligen tillse att han hade virke hela tiden... Det var inte alls enkelt kan jag säga och då hade jag ändå längdmallar och kapsåg... Det säger en hel del om mig :-) Men ändå mest om superLeifi!

Efter en ny underbar hamburgare/korv lunch från grillen som Helena och Monica trollade fram ingredienser till så fortsatte vi med sista punkten på helgens To-Do lista.
Här en bild från i eftermiddag där ni ser mig, Leif och Peter i full aktivitet med att göra klart golvet i ställningen. Nere ser ni Christer som lämpade upp virke till oss. Christer fick dock vara försiktig när han lämpade så inte planken flög över oss alla och ner på andra sidan (ja han är så stark!).
Och när vi var klara med golvet så lutade gubbarna sig mot staketet och tog en välförtjänat paus:

Avrundar dagens blogg med en stilstudie av vårt nya golv:


Måste också få passa på att tacka alla hårt arbetande klubbmedlemmar som ställde upp under lördagens storm. Ni kämpade på och vi kom en bra bit vidare!! Att årets första snöflingor ramlade från himmelen under söndagen var inte heller nån broms på insatsen. Strålande jobbat av alla under helgen!!

Oj, glömde nämna att vi även brände ett jordgetingbo och gick berserkargång med Peters grästrimmare och vår egen gräsklippare. Nu är det ogräsmedel som gäller i banan så är den snart i hyfsat skick igen!

Och alla, vi behöver 2x4 tum! Många!! Allt ni har och har över hjälper. Vi hämtar om ni säger till vart!

Till nästa gång, simma lugnt och gör inte illa er, det gör bara ont :-)

//DaHomie